Пицца

Недалеко від Неаполя, в Гаєте, були знайдені перші письмові згадки терміна «піца» латинською розмовною мовою і датовані 997 роком. У кожній країні існують свої оригінальні рецепти приготування. В Японії начинку для піци готують з кальмарів і вугра, піца в Індії має смак і аромат маринованого імбиру, в Бразилії вам обов’язково в піцу покладуть зелений горошок. Особливості неаполітанської піци більшість жителів Неаполя їдять піцу щодня — її подають на обід і вечерю. Існує понад 2000 найменувань піци, різних за смаком. Детальніше на ilmolino.ua . Але класичними є два види: Маргарита (Margherita) і Маринара (Marinara). Класична неаполітанська піца готується виключно вручну, і випікається тільки в дров’яній печі. Про наявність такої печі в піцерії свідчить вивіска «forno а legna». Для приготування тіста використовується борошно дрібного помелу, натуральні дріжджі. Корж справжні пиццайоли розгортають в руках, багато хто, напевно, бачили, як майстерно вони жонглюють тестом для піци в повітрі. Томати для піци повинні бути тільки сорти сан-марцано, з сирів використовується моцарелла-ді-буффала, який готується на основі молока буйволиці. Для збризкування підходить оливкова олія тільки екстра-класу, посипається морською сіллю, а прикрасою служить соковитий базилік. Правильною піцою вважається та, яка при згинанні навпіл не тріскається, тобто вона повинна бути еластичною. Для досягнення цього ефекту піцу випікають в спеціальних дров’яних печах при температурі 485 градусів, там вона готується всього за пару хвилин. Тісто для коржа (focaccia) складається строго з чотирьох компонентів: води, борошна, дріжджів і солі – обов’язково повна відсутність жирів. Справжня неаполітанська піца-рум’яна кругла коржик, тонка в серединці і з високими пишними бортиками, які називають «cornicioni», або рамки. Види піци існує багато різновидів піци, але найбільш популярною серед італійців вважається «Маргарита» (До складу входять помідори, моцарелла і, звичайно ж, базилік з оливковою олією). Якщо в меню до назви «Маргарита «додано слово» bianka», то піца приготовлена без помідор. Піца «Маринара» також користується великим попитом. Ця піца повинна бути вдячна морякам, які часто смакували її на сніданок. До її складу входять: орегано, часник, томати, оливкова олія, доповненням служать чорні оливки, а також анчоуси і каперси. Класична піца послужила основою для створення нових видів, з різними добавками, ось деякі з них: Pizza Napolitana/Napoli (по-неаполітанські) – сюди входять приправи базилік і орегано, оливкова олія, обов’язково помідори з моцарелою, а також анчоуси і пармезан.

Добавить комментарий